Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ» με το Ι/Φ «ONIRO»

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, μετά τον απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ» Ν.Π. 10823 προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου, από το λιμάνι του Μαρμαρίου για Ραφήνα, συγκρούστηκε με το διερχόμενο Ι/Φ «ONIRO» σημαίας Βελγίου στη θαλάσσια περιοχή πλησίον νήσων ΠΕΤΑΛΙΩΝ.
Από την πρόσκρουση το Ι/Φ, με μοναδικό επιβαίνοντα τον κυβερνήτη του, υπέστη θραύση του κεντρικού ιστίου, ενώ το Ε/Γ-Ο/Γ παρέμεινε προς παροχή τυχόν βοήθειας.
Άμεσα στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μαρμαρίου κατέπλευσαν στην περιοχή με τη συνδρομή του Α/Κ-Π/Κ «ΠΑΝΑΓΙΑ» Ν.Χ. 436 και το «ONIRO» ρυμουλκήθηκε στο λιμένα του Μαρμαρίου  με τον κυβερνήτη του καλά στην υγεία του, ο οποίος για προληπτικούς λόγους διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου.
Το «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ» επέστρεψε στο Μαρμάρι προκειμένου να του απαγορευθεί ο απόπλους από τη Λιμενική Αρχή μέχρι επιθεώρησής του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Επίσης απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι να προσκομιστεί βεβαιωτικό αποκατάστασης της ζημιάς και διατήρησης της ισχύος των πιστοποιητικών του από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Οι 57 επιβάτες του «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ» και τα οχήματα εξυπηρετήθηκαν από το Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» Ν.Π.12061.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μαρμαρίου.

Πηγή: Ελληνική Ακτοφυλακή

Δεν υπάρχουν σχόλια: