Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ»

Η Λιμενική Αρχή Ραφήνας ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ» Ν.Π.10823 το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι και θα εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Μαρμάρι, ότι κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΙΘΑΚΗ» Ν.Π.10731 προκλήθηκε έντονος κυματισμός με αποτέλεσμα την πρόσκρουση στην προβλήτα του αριστερού πρυμναίου προφυλακτήρα του «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ», ένα μέτρο πάνω από την ίσαλο γραμμή. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι τη διενέργεια επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, διαπίστωση αξιοπλοΐας και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από ζημιά από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ενώ οι 396 επιβάτες, 89 ΙΧΕ, 1 Φ/Γ και 22 Δ/Κ προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» Ν.Π.12061.

Στη συνέχεια και μετά από επιθεώρηση και προσκόμιση από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης έγινε άρση της απαγόρευσης απόπλου του πλοίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας διενεργείται προανάκριση.

Πηγή: Ελληνική Ακτοφυλακή

Δεν υπάρχουν σχόλια: